Streda, 16. január, 2019 | Meniny má Kristína

Kuchárka japonského veľvyslanca naučí študentov pripraviť suši

Veľvyslanectvo Japonska organizuje workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

PIEŠŤANY. V snahe zvýšiť záujem o japonskú kuchyňu a pomôcť tak lepšie pochopiť japonskú kultúru organizuje Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike praktický workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch. Lektorkou bude Natsumi Kakita, osobná šéfkuchárka japonského veľvyslanca v SR Akia Egawu.

Ponuka usporiadať workshop školu príjemne prekvapila, povedal pre TASR jej riaditeľ Ladislav Blaškovič. Aktivita takéhoto druhu je pre akadémiu skôr výnimkou a je podľa jeho slov spestrením a obohatením výchovno-vzdelávacieho procesu. "Nepochybne hlavne prínosom pre tých našich žiakov, ktorí sa chcú venovať v praxi výrobe jedál," dodal riaditeľ HAĽW. Počas workshopu 1. októbra predvedie šéfkuchárka Kakita svoje schopnosti a zručnosti a naučí študentov pripraviť číry vývar s knedličkou z hrebenatky a tradičné chirashi suši. Zameria sa tiež na vysvetlenie správneho postupu prípravy vývaru dashi a ryže, ktoré sú srdcom japonskej kuchyne.

Natsumi Kakita je absolventkou Ecole Tsuji Osaka. V rokoch 2006 2013 tam tiež pôsobila ako učiteľka špecializovaná na japonskú kuchyňu. Ecole Tsuji, ktorá patrí do Tsuji - cho Groupe, najväčšej a najprestížnejšej organizácii pre výchovu budúcich kuchárov v Japonsku, je jednou z troch najväčších a najprestížnejších škôl pre kuchárov na svete.

Japonská kuchyňa predstavuje súbor potravín, ingrediencií, spôsobu ich prípravy a konzumácie v Japonsku. Tradičná strava je v Japonsku založená na konzumácii ryže a ďalších pokrmov s dôrazom na využitie sezónnych ingrediencií. Ako príloha sa zväčša podáva ryba, nakladaná zelenina a zelenina varená vo vývare. Ryby sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne. Často sa grilujú, ale podávajú sa aj surové v podobe sashimi alebo suši. Plody mora a zelenina sa tiež upravujú smažením a servírujú sa ako tempura.

Okrem ryže sa používajú cestoviny, napríklad rezance udon a soba. Japonská kuchyňa, najmä suši, sa stala populárnou po celom svete a tradičná japonská kuchyňa washoku bola v roku 2013 zapísaná do zoznamu svetového nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Tešíme sa, zatiaľ sme na škole mali iba workshop nemeckej kuchyne, dodal riaditeľ HAĽW.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  2. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  3. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  4. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  5. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  6. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii
  7. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod
  8. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac
  9. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho
  10. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe?
  1. Hlas Schwarzeneggera v autokameře Mio MiVue J85 WiFi vás ochrání
  2. Slováci ako prví precestujú 7 divov sveta privátnym lietadlom
  3. Deň otvorených dverí Stavebnej fakulty STU
  4. Dobrým anjelom aj vďaka pár klikom na Instagrame
  5. Odhadovaný výnos 7,5 % ročne
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny
  7. Rozhodujú činy!
  8. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur
  9. Attract international investors for a reasonable price
  10. Comfort of peaceful living
  1. Maurícius, Maldivy, Thajsko. Plavte sa po Indickom oceáne a Ázii 12 141
  2. Sviatky a voľné dni 2019: Využite ich naplno a oddychujte viac 10 415
  3. Iba dnes: Ročné predplatné SME.sk za mimoriadnu cenu 26 eur 10 348
  4. Hodnotenie profesionála: Aká je dovolenka v Ománe? 7 682
  5. Audi Q3 druhej generácie: akcia na úvod 6 071
  6. Obrovské zľavy na skladové Volkswageny 5 652
  7. Úbytok stromov je obrovský. Na záchranu stačí päťdesiat eur 5 001
  8. Zrážka s lyžiarom na svahu Vás môže vyjsť poriadne draho 3 815
  9. Dobrú chuť: Vianočné menu šéfkuchára Daniela Hrivňáka 3 723
  10. Alexej Fulmek: Bol som dlho v SME 2 127

Hlavné správy z MY Trnava

Hasiči zasahovali pri požiari auta v Horných Zeleniciach

Dnes v skorých ranných hodinách hasiči z Hlohovca zasahovali pri požiari osobného motorového vozidla v Horných Zeleniciach.

Slovenské elektrárne predali kaštieľ v Jaslovských Bohuniciach

Po čiastočnej rekonštrukcii interiéru chce nový vlastník otvoriť kaštieľ na jar, slúžiť bude na spoločenské akcie.

Žihadielka pribudnú aj tento rok, hlasovanie je už spustené

Začiatok roka už tradične patrí úspešnej súťaži o detské ihriská, ktorú organizuje spoločnosť Lidl už po štvrtý raz.

Kraj podporí rehabilitácie pacientov

Trnavský samosprávny kraj (TTSK) sa aj v tomto roku rozhodol v rámci projektu Liečme sa doma 2019 finančne podporiť náročnú rehabilitáciu detí i dospelých.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Namiesto obedov zadarmo prišlo ich zdražovanie

Obedy na 1. a 2. stupni od januára zdraželi.

Kamión v priekope, tatra v rodinnom dome. Z okolia Žiliny hlásia problémy

Vodiči hlásia z týchto miest zľadovatené cesty.

V Martine platí pre sneh mimoriadna situácia na cestách

​​​​​​​Neustále sneženie sa podpísalo pod zlý stav vozoviek v Martine.

Keď Žiarsku chatu otvárali, nemala u nás konkurenciu

Stojí už osemdesiat rokov a pred desaťročím sa o vlások vyhla katastrofe. Možno to nebola ani náhoda.

Vybrali SME

Už ste čítali?