Utorok, 20. október, 2020 | Meniny má VendelínKrížovkyKrížovky

Kuchárka japonského veľvyslanca naučí študentov pripraviť suši

Veľvyslanectvo Japonska organizuje workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

PIEŠŤANY. V snahe zvýšiť záujem o japonskú kuchyňu a pomôcť tak lepšie pochopiť japonskú kultúru organizuje Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike praktický workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch. Lektorkou bude Natsumi Kakita, osobná šéfkuchárka japonského veľvyslanca v SR Akia Egawu.

Ponuka usporiadať workshop školu príjemne prekvapila, povedal pre TASR jej riaditeľ Ladislav Blaškovič. Aktivita takéhoto druhu je pre akadémiu skôr výnimkou a je podľa jeho slov spestrením a obohatením výchovno-vzdelávacieho procesu. "Nepochybne hlavne prínosom pre tých našich žiakov, ktorí sa chcú venovať v praxi výrobe jedál," dodal riaditeľ HAĽW. Počas workshopu 1. októbra predvedie šéfkuchárka Kakita svoje schopnosti a zručnosti a naučí študentov pripraviť číry vývar s knedličkou z hrebenatky a tradičné chirashi suši. Zameria sa tiež na vysvetlenie správneho postupu prípravy vývaru dashi a ryže, ktoré sú srdcom japonskej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu

Natsumi Kakita je absolventkou Ecole Tsuji Osaka. V rokoch 2006 2013 tam tiež pôsobila ako učiteľka špecializovaná na japonskú kuchyňu. Ecole Tsuji, ktorá patrí do Tsuji - cho Groupe, najväčšej a najprestížnejšej organizácii pre výchovu budúcich kuchárov v Japonsku, je jednou z troch najväčších a najprestížnejších škôl pre kuchárov na svete.

Japonská kuchyňa predstavuje súbor potravín, ingrediencií, spôsobu ich prípravy a konzumácie v Japonsku. Tradičná strava je v Japonsku založená na konzumácii ryže a ďalších pokrmov s dôrazom na využitie sezónnych ingrediencií. Ako príloha sa zväčša podáva ryba, nakladaná zelenina a zelenina varená vo vývare. Ryby sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne. Často sa grilujú, ale podávajú sa aj surové v podobe sashimi alebo suši. Plody mora a zelenina sa tiež upravujú smažením a servírujú sa ako tempura.

Skryť Vypnúť reklamu

Okrem ryže sa používajú cestoviny, napríklad rezance udon a soba. Japonská kuchyňa, najmä suši, sa stala populárnou po celom svete a tradičná japonská kuchyňa washoku bola v roku 2013 zapísaná do zoznamu svetového nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Tešíme sa, zatiaľ sme na škole mali iba workshop nemeckej kuchyne, dodal riaditeľ HAĽW.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Downtown Bratislavy sa rozrastie o nový rezidenčný projekt
  2. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  3. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  4. Home (ale aj) Office
  5. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  6. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  7. Zelená Bratislava
  8. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  9. Znečistenie riek už možno nebude možné zastaviť
  10. Záujem o akcie Pilulky prekonal naše očakávania
  1. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  2. Covid a post-Covid: Ako sa chrániť pred kybernetickými útokmi?
  3. Zelená Bratislava
  4. Ruža zmeny
  5. Úpravy automobilov pre ZŤP
  6. No Finish Line v Bratislave sa presúva do virtuálneho priestoru
  7. Mladí ľudia vstupujú do druhého piliera už aj cez internet
  8. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové
  9. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte?
  10. Zamestnanec chcel príspevok na stravu, no šéf mal iný názor.
  1. Rysy navštívi päťtisíc ľudí denne. Ako vyzerá denný chod chaty 27 672
  2. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 23 131
  3. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 16 161
  4. Čo bude s gastráčmi a miliardy z EÚ ako prekliatie? 13 871
  5. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 13 688
  6. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 10 486
  7. Hodnotenie profesionála: Ako obstáli obľúbené hotely v Tatrách? 9 781
  8. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 144
  9. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 8 963
  10. Budúcnosť v digitále je plná žien. V čom majú pred mužmi navrch? 8 624
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trnava - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trnava

Mestá žiadajú pokyny od štátu k celoplošnému testovaniu

Únia miest sa obáva, že bez jasných pravidiel operáciu nezvládnu.

Ilustračný obrázok

Piešťanská nemocnica reprofilizovala pre COVID-19 dvadsať lôžok

Pozitívne testovaná je jedna zdravotná sestra a dvaja pacienti.

Nemocnica A.Wintera

Pri cúvaní si nevšimol dôchodkyňu. Skončila pod kolesami dodávky

Polícia vyšetruje okolnosti tejto tragickej nehody ako usmrtenie z nedbanlivosti.

Primátorom a starostom chýbajú informácie k zabezpečeniu celoplošného testovania

Informácie sa dozvedeli z tlačovej besedy predsedu vlády Igora Matoviča.

Ilustračné foto.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Najviac nakazených pribudlo v Košiciach a v okrese Čadca

Nedeľňajší rekord sa vyšplhal na číslo 860.

V Nitre pribudli hospitalizovaní aj mŕtvi. Ohniská na Borovej stráži polícia

Viac ako dve tretiny reprofilizovaných lôžok pre COVID pacientov sú obsadené. Vytvoria ďalšie.

Nedeľný rekord. V Trenčianskom kraji pribudlo 104 pozitívne testovaných

Laboratóriá na Slovensku otestovali 5 025 vzoriek, celkový počet pozitívnych bol 860.

KORONAVÍRUS: Žilina hlási menej nakazených, Čadca medzi najhoršími

V nemocniciach je hospitalizovaných 638 pacientov.

Už ste čítali?