Streda, 15. august, 2018 | Meniny má Marcela

Kuchárka japonského veľvyslanca naučí študentov pripraviť suši

Veľvyslanectvo Japonska organizuje workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

PIEŠŤANY. V snahe zvýšiť záujem o japonskú kuchyňu a pomôcť tak lepšie pochopiť japonskú kultúru organizuje Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike praktický workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch. Lektorkou bude Natsumi Kakita, osobná šéfkuchárka japonského veľvyslanca v SR Akia Egawu.

Ponuka usporiadať workshop školu príjemne prekvapila, povedal pre TASR jej riaditeľ Ladislav Blaškovič. Aktivita takéhoto druhu je pre akadémiu skôr výnimkou a je podľa jeho slov spestrením a obohatením výchovno-vzdelávacieho procesu. "Nepochybne hlavne prínosom pre tých našich žiakov, ktorí sa chcú venovať v praxi výrobe jedál," dodal riaditeľ HAĽW. Počas workshopu 1. októbra predvedie šéfkuchárka Kakita svoje schopnosti a zručnosti a naučí študentov pripraviť číry vývar s knedličkou z hrebenatky a tradičné chirashi suši. Zameria sa tiež na vysvetlenie správneho postupu prípravy vývaru dashi a ryže, ktoré sú srdcom japonskej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Natsumi Kakita je absolventkou Ecole Tsuji Osaka. V rokoch 2006 2013 tam tiež pôsobila ako učiteľka špecializovaná na japonskú kuchyňu. Ecole Tsuji, ktorá patrí do Tsuji - cho Groupe, najväčšej a najprestížnejšej organizácii pre výchovu budúcich kuchárov v Japonsku, je jednou z troch najväčších a najprestížnejších škôl pre kuchárov na svete.

Japonská kuchyňa predstavuje súbor potravín, ingrediencií, spôsobu ich prípravy a konzumácie v Japonsku. Tradičná strava je v Japonsku založená na konzumácii ryže a ďalších pokrmov s dôrazom na využitie sezónnych ingrediencií. Ako príloha sa zväčša podáva ryba, nakladaná zelenina a zelenina varená vo vývare. Ryby sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne. Často sa grilujú, ale podávajú sa aj surové v podobe sashimi alebo suši. Plody mora a zelenina sa tiež upravujú smažením a servírujú sa ako tempura.

Okrem ryže sa používajú cestoviny, napríklad rezance udon a soba. Japonská kuchyňa, najmä suši, sa stala populárnou po celom svete a tradičná japonská kuchyňa washoku bola v roku 2013 zapísaná do zoznamu svetového nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Tešíme sa, zatiaľ sme na škole mali iba workshop nemeckej kuchyne, dodal riaditeľ HAĽW.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných údajov a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.

Inzercia - Tlačové správy

  1. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  2. Keď Slováci krotia morský vietor
  3. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  4. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  5. Robila som domáci džem z ovocia z Kauflandu. Ako to dopadlo?
  6. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000€
  7. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií
  8. Vizuálny smog je problém
  9. Reportáž: Na Záhorí vyrábajú svetové omietky
  10. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou
  1. Letná ponuka: Predplatné SME.sk len za 9,90 €
  2. HB Reavis rozširuje svoje portfólio v Londýne už o piaty projekt
  3. Keď Slováci krotia morský vietor
  4. Ochrana pred tropickou horúčavou
  5. Pivovar Šariš investoval do kultúry
  6. Už aj čerpacia stanica OMV Spišská Nová Ves je v novom šate
  7. Savills Investment Management kupuje Gdanski Business Center II
  8. Škôlka od srdca
  9. Zákazníkov sme odmenili darčekmi v hodnote 250 000€
  10. 10 tipov z histórie: ako zbohatnúť podľa úspešných velikánov
  1. Porovnanie najobľúbenejších last minute destinácií 16 047
  2. Vizuálny smog je problém 9 878
  3. Reportáž: Hranolky z McDonald’s sú zložené z 5 ingrediencií 7 332
  4. Objavte najvzácnejšiu hubu na svete. Rastie na Liptove 6 269
  5. Volkswagen Arteon spája limuzínu s rodinou 4 375
  6. Spoznajte exotický Zanzibar od severu až po juh 3 900
  7. Prešovská Spinea tromfla Japoncov a spresnila roboty 3 587
  8. Najvýhodnejšia dovolenka v Tatrách a Liptove 3 404
  9. Historickým vláčikom sa prichádza previezť stále viac turistov 3 126
  10. Dovolenka pri Mŕtvom mori a tipy na overené hotely 2 909

Hlavné správy z MY Trnava

Spartaku vzal sen o Lige majstrov v predĺžení Radonjić

Púť Spartaka Trnava v Lige majstrov sa skončila v 97. minúte odvetného zápasu 3. predkola Ligy majstrov.

Pes v Gbeloch zaútočil na ženu, túlavé zvieratá musia riešiť obce

Za posledné dva týždne prišlo na Slovensku k minimálne trom útokom psa na človeka. V Trnavskom kraji zaútočil na ženu pitbull, keď kráčala po ulici v Gbeloch.

Dom zachvátil požiar, dvaja ľudia sa nadýchali splodín

Hasiči zasahovali v pondelok 13. augusta v obci Dolný Štál v okrese Dunajská Streda.

Turistický vlak už previezol tisíce ľudí

Turistický vlak Záhoráčik funguje druhý rok.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Čelná zrážka kamiónov zablokovala hlavný ťah Oravou

Dopravné nehody sa tam stávajú často.

Šéf klubu má zaujímavý koníček, hráči sa vďaka nemu cítia ako profíci

Ján Michalíček z Korne nemá rád, keď sa mu do jeho koníčka niekto „kafre“.

Súkromník podchod v Trenčíne za desaťtisíc neopravil. Čo s ním bude?

Investor za niekoľko mesiacov odstránil iba niektoré z priečok bývalých stánkov, mesto teraz žiada svoj majetok späť.

Ostrá Lúka znova vyhlásila súťaž na predaj kaštieľa

Pôvodnú cenu, ktorá vychádzala zo znaleckého posudka, znížili o takmer 90-tisíc eur.

Vybrali SME

Už ste čítali?