Piatok, 25. máj, 2018 | Meniny má Urban

Kuchárka japonského veľvyslanca naučí študentov pripraviť suši

Veľvyslanectvo Japonska organizuje workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

PIEŠŤANY. V snahe zvýšiť záujem o japonskú kuchyňu a pomôcť tak lepšie pochopiť japonskú kultúru organizuje Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike praktický workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch. Lektorkou bude Natsumi Kakita, osobná šéfkuchárka japonského veľvyslanca v SR Akia Egawu.

Ponuka usporiadať workshop školu príjemne prekvapila, povedal pre TASR jej riaditeľ Ladislav Blaškovič. Aktivita takéhoto druhu je pre akadémiu skôr výnimkou a je podľa jeho slov spestrením a obohatením výchovno-vzdelávacieho procesu. "Nepochybne hlavne prínosom pre tých našich žiakov, ktorí sa chcú venovať v praxi výrobe jedál," dodal riaditeľ HAĽW. Počas workshopu 1. októbra predvedie šéfkuchárka Kakita svoje schopnosti a zručnosti a naučí študentov pripraviť číry vývar s knedličkou z hrebenatky a tradičné chirashi suši. Zameria sa tiež na vysvetlenie správneho postupu prípravy vývaru dashi a ryže, ktoré sú srdcom japonskej kuchyne.

Článok pokračuje pod video reklamou

Natsumi Kakita je absolventkou Ecole Tsuji Osaka. V rokoch 2006 2013 tam tiež pôsobila ako učiteľka špecializovaná na japonskú kuchyňu. Ecole Tsuji, ktorá patrí do Tsuji - cho Groupe, najväčšej a najprestížnejšej organizácii pre výchovu budúcich kuchárov v Japonsku, je jednou z troch najväčších a najprestížnejších škôl pre kuchárov na svete.

Japonská kuchyňa predstavuje súbor potravín, ingrediencií, spôsobu ich prípravy a konzumácie v Japonsku. Tradičná strava je v Japonsku založená na konzumácii ryže a ďalších pokrmov s dôrazom na využitie sezónnych ingrediencií. Ako príloha sa zväčša podáva ryba, nakladaná zelenina a zelenina varená vo vývare. Ryby sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne. Často sa grilujú, ale podávajú sa aj surové v podobe sashimi alebo suši. Plody mora a zelenina sa tiež upravujú smažením a servírujú sa ako tempura.

Okrem ryže sa používajú cestoviny, napríklad rezance udon a soba. Japonská kuchyňa, najmä suši, sa stala populárnou po celom svete a tradičná japonská kuchyňa washoku bola v roku 2013 zapísaná do zoznamu svetového nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Tešíme sa, zatiaľ sme na škole mali iba workshop nemeckej kuchyne, dodal riaditeľ HAĽW.

Na spracúvanie osobných údajov sa vzťahujú Zásady ochrany osobných a Pravidlá používania cookies. Pred zadaním e-mailovej adresy sa, prosím, dôkladne oboznámte s týmito dokumentmi.


Inzercia - Tlačové správy


  1. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  2. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach?
  3. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  4. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  5. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  6. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  7. Keď Slováci krotia morský vietor
  8. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti?
  9. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali
  10. Máte už program pre deti na túto sobotu?
  1. Predstavenie projektu Ružomberok v pohybe
  2. OMV ponúkne svojim zákazníkom chute známeho šéfkuchára
  3. OMV ponúkne zákazníkom chute známeho šéfkuchára Braňa Križana
  4. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely
  5. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek
  6. Ako dlho trvá vybavenie hypotéky? Zopár dní, ale aj pár týždňov
  7. Všetko, čo rodiny milujú
  8. Bratislava má najmodernejšiu linku na triedenie surovín
  9. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby
  10. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť
  1. Čo si myslia mamy youtuberov o tom, čo robia ich deti? 23 899
  2. Pätnásť destinácií na letnú dovolenku s odletom z Bratislavy 15 953
  3. Trpký darček od vlády: prichádza nová 8 % daň z poistiek 13 259
  4. Chystáte výlet do Rakúska? Toto miesto má najlepšie zážitky 7 387
  5. Nedocenený génius - prečo chýba v našich knižniciach? 6 141
  6. Ste si istí, že máte zdravé srdce? Skontrolujte si ho zadarmo 5 237
  7. Dovolenka s deťmi v Egypte a tipy na overené hotely 5 147
  8. Volkswagen Touareg jazdí lepšie, než sme čakali 4 968
  9. Vynovená OMV v Košiciach ponúka príjemnú atmosféru i nové služby 3 587
  10. Nižšie náklady vo firme? Tri tipy, kde sa dá ušetriť 3 201

Hlavné správy z MY Trnava

So sekerou v ruke sa mu vyhrážal zabitím, muž zo záložne ušiel

Polícii sa podarilo vypátrať muža podozrivého z lúpeže v záložni v Hlohovci.

V PSA hrozí štrajk, sprostredkovateľ neuspel

Dohodu medzi odborármi a vedením automobilky sa pridelenému sprostredkovateľovi nepodarilo dosiahnuť. Odborári začali zbierať podpisy pre vyhlásenie štrajku.

Spartak pokračuje vo svojej aktivite, ďalší hráč s novou zmluvou

Martin Tóth je štvrtým hráčom, ktorý v priebehu posledných dní podpísal s Trnavou nový kontrakt.

Sériový vrah Ondrej Rigo by sa rád dostal na slobodu

Rigo je vo väzení od roku 1993, kedy ho vzali do väzby. Odsúdený bol za vraždy ôsmich žien a jedného chlapca, ktoré spáchal mimoriadne brutálne.

Vieme, ktoré kostoly dnes zostanú otvorené až do noci

Do Noci kostolov bolo v najlepších časoch zapojených až 170 chrámov a modlitební, v tomto roku ich oficiálne prihlásili len 28.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na horskom priechode Huty postáva medveď, stopár

Medvede na Liptove dávajú o sebe vedieť. V priebehu jedného dňa hlásili Liptáci minulý týždeň medveďa hneď z troch miest. Podľa odborníkov ale v tomto období nejde o nič nezvyčajné.

Po nehode zraneniam podľahol

Na ceste prvej triedy v Trenčianskom okrese sa zrazili autá. Následky sú pre dvoch vodičov vážne.

Muža v Nitre zabil blesk. Zasiahol ho na námestí oproti kostolu

Ľudia v neďalekej firme počuli silný úder hromu. Potom vonku videli ležať nehybné telo.

Na bicykli prešla pol Európy. Doma jej ho pod nosom ukradli

Bicykel mala zamknutý a odstavený pod oknami kancelárie.

Vybrali SME



Už ste čítali?