Sobota, 23. január, 2021 | Meniny má MilošKrížovkyKrížovky

Kuchárka japonského veľvyslanca naučí študentov pripraviť suši

Veľvyslanectvo Japonska organizuje workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera v Piešťanoch.

PIEŠŤANY. V snahe zvýšiť záujem o japonskú kuchyňu a pomôcť tak lepšie pochopiť japonskú kultúru organizuje Veľvyslanectvo Japonska v Slovenskej republike praktický workshop pre študentov Hotelovej akadémie Ľudovíta Wintera (HAĽW) v Piešťanoch. Lektorkou bude Natsumi Kakita, osobná šéfkuchárka japonského veľvyslanca v SR Akia Egawu.

Ponuka usporiadať workshop školu príjemne prekvapila, povedal pre TASR jej riaditeľ Ladislav Blaškovič. Aktivita takéhoto druhu je pre akadémiu skôr výnimkou a je podľa jeho slov spestrením a obohatením výchovno-vzdelávacieho procesu. "Nepochybne hlavne prínosom pre tých našich žiakov, ktorí sa chcú venovať v praxi výrobe jedál," dodal riaditeľ HAĽW. Počas workshopu 1. októbra predvedie šéfkuchárka Kakita svoje schopnosti a zručnosti a naučí študentov pripraviť číry vývar s knedličkou z hrebenatky a tradičné chirashi suši. Zameria sa tiež na vysvetlenie správneho postupu prípravy vývaru dashi a ryže, ktoré sú srdcom japonskej kuchyne.

Skryť Vypnúť reklamu

Natsumi Kakita je absolventkou Ecole Tsuji Osaka. V rokoch 2006 2013 tam tiež pôsobila ako učiteľka špecializovaná na japonskú kuchyňu. Ecole Tsuji, ktorá patrí do Tsuji - cho Groupe, najväčšej a najprestížnejšej organizácii pre výchovu budúcich kuchárov v Japonsku, je jednou z troch najväčších a najprestížnejších škôl pre kuchárov na svete.

Japonská kuchyňa predstavuje súbor potravín, ingrediencií, spôsobu ich prípravy a konzumácie v Japonsku. Tradičná strava je v Japonsku založená na konzumácii ryže a ďalších pokrmov s dôrazom na využitie sezónnych ingrediencií. Ako príloha sa zväčša podáva ryba, nakladaná zelenina a zelenina varená vo vývare. Ryby sú bežnou súčasťou japonskej kuchyne. Často sa grilujú, ale podávajú sa aj surové v podobe sashimi alebo suši. Plody mora a zelenina sa tiež upravujú smažením a servírujú sa ako tempura.

Skryť Vypnúť reklamu

Okrem ryže sa používajú cestoviny, napríklad rezance udon a soba. Japonská kuchyňa, najmä suši, sa stala populárnou po celom svete a tradičná japonská kuchyňa washoku bola v roku 2013 zapísaná do zoznamu svetového nehmotného kultúrneho dedičstva UNESCO. Tešíme sa, zatiaľ sme na škole mali iba workshop nemeckej kuchyne, dodal riaditeľ HAĽW.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  2. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  3. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  4. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  5. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  6. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste?
  7. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente?
  8. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov
  9. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku
  10. Zima v koži atopika: aká je starostlivosť o pokožku s ekzémom?
  1. Stravné pre živnostníkov teraz najvýhodnejšie
  2. Investície s fixným ročným výnosom od 6 do 8,25 %
  3. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  4. Hygge ako životný štýl
  5. Vynašli sme sa aj v čase korony. 3D showroom očaril klientov.
  6. Videobanking. Nová éra bankovania je tu
  7. Prokrastinujete? 5 overených tipov, ako nestratiť radosť z práce
  8. Mimoriadny úspech značky Toyota na Slovensku v roku 2020
  9. Pandémia urýchlila zavádzanie nových technológií vo firmách
  10. Pandémia presúva zákazníkov do online priestoru
  1. Mozog Penty na kolenách: Aký je Hačšákov príbeh v Pente? 37 118
  2. V centre Bratislavy ako na dedine. Ako sa býva v hlavnom meste? 35 793
  3. Sedem najznámejších pyramíd v Mexiku 11 600
  4. 10 vecí, pre ktoré sa oplatí navštíviť Dominikánsku republiku 9 419
  5. SME.sk zaznamenalo rekordný nárast záujmu čitateľov 8 993
  6. Wellness trendy, rozhovory a rady pre lepšie zdravie 7 362
  7. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 7 077
  8. Produkujeme viac odpadu, kompostujeme len tretinu 7 013
  9. Ohlúpli sme počas Covid roka? 6 676
  10. Ekologická móda? Slovenská firma dokazuje, že to ide 6 584
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trnava - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trnava

Na Slovensku prebieha celoplošné testovanie na Covid-19.

Na Slovensku prebieha celoplošné testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Trnave.

2m
Na Slovensku prebieha plošné skríningové testovanie.

Na Slovensku prebieha celoplošné testovanie na koronavírus. Pozrite si zoznam odberných miest v Piešťanoch.

11m
Obce a mestá postupne zriaďujú miesta na testovanie na Covid-19.

Poskytuje priestory stredných škôl na testovanie.

32m

Našli ju pri železničnej trati, nejavila známky života.

3 h

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

V druhom kole malo pozitívne testy 1,02 percenta testovaných. Na Borovej ulici však číslo vyskočilo na 6,45 percenta.

22 h

Prednostka neodpísala, rezort vnútra poslal len všeobecné stanovisko.

14 h

Záchranári odkazujú, nie každý s Covidom patrí do nemocnice.

22. jan

Hudečková je hlavnou odborníčkou na epidemiológiu ministerstva zdravotníctva.

21. jan

Už ste čítali?