TRNAVA. Oblastná organizácia cestovného ruchu Trnava Tourism bude aj tento rok organizovať výlety za medovinou, Informovala o tom zástupkyňa výkonnej riaditeľky Turistického informačného centra Tirnavia Michaela Potočárová.
Ako uviedla, priebeh degustácie medoviny je porovnateľný s degustáciou vína, medovina sa podáva vychladená a sleduje sa pri nej vždy individuálna vôňa i chuť vzhľadom na druh medu, z ktorého bola vyrobená.
V degustačnom výbere nechýbajú medoviny, ktoré získali mnohé medzinárodné ocenenia. Trnavská, Staroslovanská či Barrique medovina získavajú každoročne prestížne ocenenia na poli svetových výstav a súťaží a zviditeľňujú Slovensko ako krajinu s hlboko zakorenenou včelárskou tradíciou, priblížila Potočárová.
Podľa jej slov výlet ponúka možnosť spestrenia piatkového podvečera, ktorý pripomenie význam medoviny v slovanských dejinách. Víkend s piatkovým výletom za medovinou možno spojiť so Sobotnou vínnou tour, nedeľným výletom do Smoleníc alebo s historickou prehliadkou Trnavy, doplnila.
Pripomenula, že termíny piatkových výletov sú: 18. a 25. septembra a 16. a 23. októbra.