Penzión Patriot oslávil 12. mája siedmy rok svojej existencie. Za ten čas si vybudoval kvalitné renomé v poskytovaní gastronomických a ubytovacích služieb.
TRNAVA. Adresu penziónu na Jeruzalemskej 12 poznajú mnohí Trnavčania ako miesto, kde bol v minulosti prevádzkovaný podnik známy pod názvom Haliganda. Pôvodný podnik po výstavbe nového priestoru v roku 2007 zmenil svoj názov na Penzión Patriot.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou

Za sedem rokov svojej existencie si penzión vybudoval kvalitné renomé v poskytovaní gastronomických a ubytovacích služieb, čo bolo dva roky po sebe pozitívne hodnotené časopisom TREND.
Penzión poskytuje päť ubytovacích jednotiek, z toho tri dvojposteľové izby a dva apartmány. Ubytovaní hostia majú možnosť parkovania vo dvore.

Reštaurácia so salónikom
Reštauračná časť je rozdelená na barovú časť s kapacitou 20 miest na sedenie, plus 12 barových stoličiek a na salónik s kapacitou 22 miest v ktorom hostia nájdu súkromie pri obchodných rokovaniach či menších rodinných oslavách.
Súčasťou reštauračných priestorov je aj vinotéka s biliardom, ktorá sa zároveň využíva na usporiadanie rodinných osláv, spoločenských stretnutí či iných podujatí. Kapacita vinárenskej časti je 30 osôb.

Reštauračný salónik.
Reštaurácia ponúka bohatý výber vín v prevažnej miere od slovenských vinárov. V ponuke sa nachádza čapované pivo Plzenský Prazdroj, kvalitná talianska káva Lavazza či plantážové kávy, aktuálne je to Guatemala.

Príjemná vináreň.
Rozmanitú škálu káv z celého sveta v priebehu roka podnik obmieňa a tým majú hostia možnosť spoznávať stále nové a iné chute. Na výber sú kvalitné čaje značky Bonthé a počas letných dní je to určite domáca citronáda či bazová limonáda.
Vínny kalendár
Špecialitou podniku je vínny kalendár. Každý mesiac má hosť na výber zo štyroch rozlievaných vín a každý mesiac je ponuka od iného slovenského producenta. V súčasnosti sú v ponuke napríklad vína od PD Mojmírovce.
Kuchyňa pracuje pod vedením šéfkuchára Pavla Erazmusa, ktorý patrí podľa súťaže PRIMERBA CUP do prvej dvadsiatky šéfkuchárov v rámci Čiech a Slovenska. V Patriote pôsobí už štvrtý rok. Spolu s vynikajúcim tímom spolupracovníkov má kuchyňa v Patriote svoju značku a meno.
Domácu kuchársku scénu zastupuje rodák z Trnavy - šéfkuchár Juraj Mikuláš. Suroviny, používané v kuchyni, sú v maximálnej možnej miere vždy čerstvé, nepoužíva sa mrazené mäso, zásadne chladené. Tovar od zeleniny až po čerstvé bylinky je dovážaný každodenne čerstvý.
Sezónne jedlá
Tak ako sa mení vínna ponuka, mení sa počas roka aj ponuka jedál v závislosti od sezónny. Sú to napr. špargľové hody, husacie a kačacie hody, poľovnícke hody a aktuálne od 13.5.2014 sú to steakové hody. V ponuke nájdu hostia tie najkvalitnejšie steaky z Argentíny, Ameriky, či Uruguaja. Gastronomickou lahôdkou aj pre najnáročnejších hosti je WAGYU STEAK.
Klientelu penziónu tvoria obchodní cestujúci, domáci či zahraniční. Každodenne podnik navštevujú domáci Trnavčania, ktorí si tento podnik obľúbili najmä pre jeho atmosféru. Letná terasa pred podnikom s kapacitou 25 miest poskytuje jej návštevníkom počas slnečných dní príjemný relax s výhľadom na priľahlý park pred Dómom svätého Mikuláša.
Barová a reštauračná časť je nefajčiarska, podzemná časť sa využíva ako fajčiarska zóna. Samozrejmosťou pre hostí je WI-FI pripojenie, príjemná hudba, pre firmy audiovizuálna technika.
Sledujú trendy
Hlavným zámerom majiteľa Milana Pobjeckého je poskytovať návštevníkom kvalitné ubytovanie, v gastronómii prinášať stále nové trendy, udržať stabilne vysokú kvalitu, vytvárať rodinnú atmosféru a priestor v ktorom sa môže hosť kvalitne najesť, odpočinúť si počas dňa pri dobrej káve či večer sa dobre zabaviť s priateľmi pri dobrom vínku.


Penzión poskytuje príjemné ubytovanie.
Za sedem rokov svojej existencie sa tento cieľ aj darí úspešne napĺnať o čom svedčia spokojní a verní zákazníci či náhodní návštevníci penziónu Patriot, ktorí sa radi vracajú a šíria dobré meno aj za hranicami Trnavy.
Tip majiteľa: Aktuálne od 13.5.2014 prebiehajú steakové hody! Gastronomickou lahôdkou pre hostí je WAGYU STEAK. Mäso z dobytka wagyu považujú gurmáni za obrovskú lahôdku. Označujú za ho najlepšiu hovädzinu na svete či kaviár medzi mäsami. Plemeno wagyu je tiež známe ako kobský dobytok, pretože má pôvod v okolí mesta Kobe. Všetci ste touto cestou srdečne pozvaný prísť ochutnať tento klenot medzi mäsami!
PENSION & RESTAURANT PATRIOT***, Jeruzalemská 12, Trnava, info@penzionpatriot.sk