Zabíjačka v Orešanoch vyšla

Najväčší záujem bol o kompletný zabíjačkový tanier.

HORNÉ OREŠANY. Obec Horné Orešany a miestny hasičský zbor usporiadali uplynulý víkend pre obyvateľov obce 3. ročník vydarenej akcie Zabíjačkové hody.

V príjemnom vykúrenom prostredí kultúrneho domu organizátori vydávali čerstvé výrobky zo zabíjačky, ktorú viedol majster mäsiar Maroš Burský.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najväčší záujem bol o kompletný zabíjačkový tanier, ktorý pozostával z jaterničky, krvavničky, pečeného mäsa a zabíjačkovej kaše s čerstvými škvarkami. Podávala sa aj príloha z kyslej kapusty, ktorú si tiež všetci pochvaľovali.

SkryťVypnúť reklamu

„Už minulý, druhý ročník, sa nám vydaril tak, že o piatej popoludní sme nemali ľuďom čo ponúknuť.“ povedal starosta obce Ján Kormúth.

„Som tu s manželkou, synom a nevestou už po tretíkrát a tretíkrát nám opäť chutilo,“ vyznal sa „až po krk“ najedený Oto Šmíd z priľahlej chatovej osady Majdán.

„Ako rodáčka z Čiech som zástankyňou českej kuchyne. Môžem však zodpovedne potvrdiť, že špeciality zabíjačkových hodov tu v Horných Orešanoch sa tomu nášmu národnému jedlu „knedlo, vepřo, zelo“ prinajmenšom vyrovnali,“ doplnila jeho manželka Marta. O vyššej úrovni tohto ročníka svedčí aj to, že zabíjačkových špecialít bol i popoludní stále dostatok.

Autor: Imrich Klokner

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trnava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  2. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  6. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  7. Štartuje prvý ročník Fjällräven Campfire Česko a Slovensko
  8. Katarína Brychtová: Každý nový začiatok je dobrý
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 92 214
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 824
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 502
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 457
  5. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 709
  6. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 583
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 251
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 621
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trnava - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trnava

Ulica Pod Párovcami v Piešťanoch.

Ženu zrazila na priechode, tá neskôr musela vyhľadať lekársku pomoc.


1

Škodu po požiari odhadli na 30-tisíc eur.


Ilustračný záber.

K udalosti došlo na začiatku marca.


TASR

Veľkonočné sviatky sa nezadržateľne blížia a s nimi aj túžba po typických pokrmoch cez sladkého baránka, koláčiky, až po slané pochutiny.


Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu