PIEŠŤANY. Po úspechu gastronomického podujatia Pečenie býka na vianočných trhoch dostal majiteľ reštaurácie Trnavský dvor pozvanie zopakovať akciu pred obchodným domom Prior v Piešťanoch. A opäť s veľkým ohlasom.
Okrem mnohých návštevníkov prišiel na „býka“ aj piešťanský primátor Remo Cicutto. „Veľmi sa mu páčilo. Navrhol nám spoluprácu na ďalšie tri podujatia, ktoré mesto tento rok organizuje,“ prezradil Julián Blažek, majiteľ prevádzky Trnavský dvor. Najbližšie si budú môcť Piešťanci opäť pochutiť na býkovi pri otvorení kúpeľnej sezóny či na tradičnej Lodenici i na letnom zraze karavanov.
Tajomstvo úspechu dobre upečeného býka je podľa Blažeka v kvalitnej príprave. „Ešte pred pečením sa desať dní býk marinuje, naparuje, aby bol po upečení jemný a chutný,“ vysvetľuje.
„Je to tu super. Dobré jedlo, vínko a do toho hrajú ľudovky. Čo viac si môžem želať,“ hovorí Rudolf, ktorý v piatok po prvýkrát ochutnal pečeného býka. „Veľmi mi chutil. Nevedel som, že to je také chutné mäso,“ dodáva. Akciu si pochvaľovali viacerí. Ako dôkaz slúži fakt, že zatiaľ čo Trnavčania počas vianočných trhov zjedli býka za sedem hodín, Piešťancom sa to podarilo iba za štyri. „Piekli sme ho od šiestej rána a o jedenástej bol hotový. O troch sa zjedol posledný kúsok,“ uzatvára Blažek.