Rybári tvrdia, že najchutnejší je kapor do troch kilogramov. Väčšie kusy sú síce peknou trofejou, ale už majú mastné mäso. „Laici túžia po najväčšej rybe, lenže tie sa na konzumáciu nehodia. Ale to je len nedostatočná osveta medzi ľuďmi,“ hovorí Milan Kollár.
Sám si vždy na stôl pripravuje kaprov do dvoch kilov, ktorí majú neodolateľnú chuť. „Myslím, že najlepšie je kupovať ryby na farmách, pretože tie sú pod stálym dohľadom veterinárnej kontroly. Nastať môže aj situácia, že sa ryby určené k sviatočnému stolu prevážajú cez viacero štátov, aby skončili opäť na pôvodnom mieste. Poznám aj taký prípad,“ vysvetľuje rybár Jaroslav Heler. Čaro Vianoc obohatí tradičný vyprážaný kapor pokvapkaný citrónom.⋌
(RAS)