TRNAVA. Trnavský Hollywood burger na Štefánikovej ulici je po minulom týždni viac známy incidentom s hygienou ako dobrým jedlom, ktoré v minulosti vyhľadávali mnohí Trnavčania.
Jeho majiteľ sa rozhodol, že aj napriek opatreniam prevádzku nezatvorí. Dostal maximálnu pokutu- päťtisíc eur, majiteľ ju však odmietol zaplatiť. V správnom konaní mu teraz hrozí až 20 tisíc eur.
Prevádzku kontrolovala aj hygienička Martina Kučíková spolu s kolegyňou, obe sa okrem urážok a vyhrážania stretli aj s kyberšikanou. Navyše, zverejnili Kučíkovej profil na sociálnej sieti, po internete koluje adresa jej bydliska a ďalšie. V rozhovore s ňou sa dozviete aj to, ako to celé prebehlo z jej pohľadu i to, či takéto konanie voči jej osobu bude riešiť aj súdnou cestou.

Čo najčastejšie kontrolovali hygienici pred pandémiou?
Štátny zdravotný dozor a úradná kontrola potravín bola zameraná hlavne na kontrolu potravín, ich označovanie, pôvod, dátum spotreby, hygienické požiadavky na prevádzky, podmienky skladovania, preverovanie rôznych podnetov a mnohé ďalšie.
V článku sa ďalej dočítate:
- Stretávajú sa trnavskí hygienici s verbálnymi alebo fyzickými útokmi?
- Kde sa stretávajú s ľuďmi s výhradami?
- Sú osoby voči hygienikom drzé aj v čase, ako im sprievod robí polícia?
- Vyhodili alebo nevyhodili hygienici z trnavského podniku rodinu s dieťaťom?
- Je pravdou, že na internet sa dostali údaje o bydlisku hygieničky?
- Ako prebehla kontrola v prevádzke Hollywood burger?
- Čo okrem masti na hemeroidy doniesol majiteľ podniku hygienikom?
Čo preverujete aktuálne?
V zariadeniach spoločného stravovania kontrolujeme najmä dodržiavanie protipandemických opatrení a teda, či je v prevádzkach k dispozícii dezinfekcia, či majú osoby prekryté horné dýchacie cesty rúškom či respirátorom, či majú prevádzky zvolený režim a kontrolujeme taktiež osoby, ktoré sa tam nachádzajú.