Na Štefánikovej ulici v Trnave otvoriliprvú ázijskú reštauráciu - NON VIET. Milovníci exotickej kuchyne v nej nájdu jedlá pripravené tradičným orientálnym spôsobom. Majitelia reštaurácie vsadili na špičkových kuchárov s 20-ročnou praxou.
Otvoreniu prevádzky s plochou 600 metrov štvorcových, predchádzalo slávnostné uvedenie do života spojené s ochutnávkou jedál. SUSHI na všetky spôsoby, jedlá plné fantázie a exotickej chuti, cukrovinky z ryže, typické ázijské nápoje. To všetko mohli ochutnať prví hostia v luxusných priestoroch s atmosférou orientu.
Originálne receptúry
Zámerom majiteľov bolo priniesť do Trnavy tradičnú ázijskú kuchyňu. Jedlá pripravovať podľa pôvodných receptúr. Neprispôsobovať ich na miestne pomery a suroviny. „Ľudia veľa cestujú, vedia, ako chutia jedlá v krajinách ich pôvodu. Radi experimentujú a spoznávajú nové chute. U nás nájdu presne to, čo ochutnali, respektíve neochutnali ďaleko od domova,“ tvrdí majiteľka prevádzky Marianka.
Kuchári s príbehom
Srdcom kvalitnej prevádzky je dobrý kuchár. Reštaurácia NON VIET má vychýrených kuchárov dvoch. Obaja majú za sebou dlhý gastro príbeh v uznávaných reštauráciách. Vietnamskú kuchyňu má pod palcom Sian a Sushi pripravuje Hoang. Kuchári s dvadsaťročnou praxou vo Viedni a v Bratislave.
Majstrovský fortiel oboch vidieť na prvý pohľad. Spoločne zostavili jedálny lístok, z ktorého si vyberie aj ten najnáročnejší milovník exotiky. „Tvorbu jedál sme prispôsobili sezónnosti. Ľudia sa pri špecialitách stretnú so surovinami, ktoré bežne v obchodoch, alebo reštauráciách nenájdu. Privážame ich priamo z krajín ich pôvodu, čo dáva vyniknúť ich originalite,“ potvrdili svorne. Ako príklad uviedli obľúbenú špecialitu „PHO“ základom ktorej je hovädzie a kuracie mäsko, zelenina a ryžové rezance.
Ako ďalej dodal spolumajiteľ so slovenským menom Tony, okrem bohatého jedálnička bude pripravené pre zákazníkov obľúbené obedové MENU zložené z troch druhov vietnamských jedál a 12 druhov Sushi. Originálnym nápojovým doplnkom bude vietnamské, thajské a japonské pivo.
Hodnotenie
Exotiku na tanieri si pri prvej návšteve dopriali aj Soňa a Jaroslav. Ázijská kuchyňa patrí medzi ich obľúbené. Jaro vsadil na ryžové rezance s kuracím mäskom a bravčovou panenkou. Ochutnal i vietnamské pivo Saigon, ktorého chuť si pochvaľoval. Soňa zvolila vegetariánsku verziu sushi.„Čakáme bábätko, takže moja voľba je obmedzená,“ vysvetlila. Nič pikantné ani výrazné teraz nemôžem. Bežne si však doprajem sushi s pikantnou wasabi pastou, zázvorom a kvalitnou sójovkou. Jedlo ma prekvapilo. Estetické, chutné a úžasné. Vrelo všetkým odporúčam J “