Pondelok, 14. október, 2019 | Meniny má Boris

Slovan reaguje: Trnava píše nepravdy, zápas sa odohrá na Tehelnom poli

Stanoviská oboch klubov i ÚLK.

Národný futbalový štadión.Národný futbalový štadión.(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA. Únia ligových klubov (ÚLK), z pozície riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže, verí, že Slovan Bratislava aj Spartak Trnava vyvinú maximálne úsilie, aby sa ich vzájomné stretnutie v rámci 21. kola Fortuna ligy uskutočnilo v pôvodne stanovenom termíne 3. marca a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Zástupcovia ÚLK to uviedli v stanovisku, ktoré v piatok uverejnil na oficiálnej internetovej stránke Fortuna ligy.

Trnavčania v piatok vyhlásili, že za súčasných podmienok odmietajú zápas odohrať v pôvodne naplánovanom termíne na bratislavskom Tehelnom poli.

Štadión podľa zástupcov Spartaka nie je skolaudovaný a ani stopercentne dostavaný. Slovan okrem toho odmietol hosťom poskytnúť toľko vstupeniek, na ktoré majú právo podľa pravidiel.

Článok pokračuje pod video reklamou

Stanovisko FC Spartak Trnava

Na základe záverov z bezpečnostnej porady konanej dňa 22.02.2019 v Bratislave k zápasu 21. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava, ktorý sa uskutoční 03.03.2019 o 18.00 na Tehelnom poli, si dovoľujeme reagovať v nasledovných bodoch:

Organizátorom zápasu nám bolo ponúknutých 400 ks vstupeniek do sektoru hostí, čo je menej ako 2% z aktuálnej kapacity štadióna. Pre náš klub je toto neakceptovateľné a neodôvodnené a striktne žiadame o navýšenie vstupeniek do sektoru hostí pre našich fanúšikov na 5%, čo je cca 1100 vstupeniek.

Presne tak, ako nám to určuje Rozpis SFZ 2018/2019, čl. 6 Infraštruktúra štadiónov, písmeno „i“.

Podľa našich informácii nie je nový štadión na Tehelnom poli skolaudovaný, dokonca do dočasného užívania je odovzdaná iba jedna, a to hlavná tribúna, ostatné nie, čo je absolútne v rozpore, aby sa tam hral majstrovský zápas.

Prečítajte si tiež: Trnava odmieta hrať na Tehelnom poli, je ochotná kontaktovať aj UEFA Čítajte

Nehovoriac o ďalších nedostatkoch, ktoré sú absolútne v rozpore s Komisiou pre štadióny a ihriská SFZ, ale i Rozpisom SFZ 2018/2019 a Rozpisom ÚLK 2018/2019.

Na základe vyššie uvedeného bodu 2 odmietame odohrať takýto rizikový zápas na stavenisku a to najmä z hľadiska bezpečnosti všetkých aktérov, ale hlavne našich hráčov, realizačného tímu a fanúšikov.

Ak nebudeme mať relevantnú záruku, že štadión spĺňa všetky potrebné kritériá pre odohratie tohto zápasu, odmietame na zápas nastúpiť, resp. sme ochotní súhlasiť s jeho odložením a odohratí až po tom, čo štadión bude spĺňať všetky potrebné kritériá k jeho odohratiu.

Ako ďalšiu z možností ho navrhujeme odohrať v pôvodnom termíne na štadióne na Pasienkoch.

Po spomínanej bezpečnostnej porade mali zástupcovia nášho klubu eminentný záujem si ísť pozrieť priestory štadióna na Tehelnom poli a hlavne sektor hostí. Toto im však bolo zamietnuté, rovnako aj delegátovi zápasu p. Košičárovi s odôvodnením, že štadión je ešte stavba a nie je tam možný pohyb cudzích osôb.

Toto považujeme za neprípustné, zvlášť ak sme na fotografiách videli priestory sektoru hostí na poschodí s dočasným pletivom, ktoré je absolútne nevyhovujúce.

V prípade, že sa našimi vyššie uvedenými námietkami nebude organizátor a príslušné riadiace orgány zaoberať, budeme o situácii informovať UEFA. Nie je totiž možné hrať zápas na stavenisku a hazardovať s bezpečnosťou a zdravím všetkých aktérov.

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava

Na bezpečnostnej porade bolo Spartaku Trnava ponúknutých 400 vstupeniek do sektora hostí z dôvodu, že stav sektoru hostí z dneška neumožňuje z bezpečnostných dôvodov poskytnúť viac vstupeniek.

Prioritou klubu je zaistiť bezpečnosť pre všetkých fanúšikov, a to tých v sektore hostí i fanúšikov na celom štadióne.

Prečítajte si tiež: Kmotrík: Na Národnom futbalovom štadióne sa odohrá európsky Superpohár Čítajte

Vyvraciame nepravdivé informácie zo strany FC Spartak Trnava o aktuálnom stave štadióna. Štadión má právoplatné rozhodnutie o predčasnom užívaní v súlade s legislatívou SR.

Odmietame tvrdenia o tom, že by mala byť akokoľvek ohrozená bezpečnosť hráčov či fanúšikov. Určite teda nie je ohrozené konanie zápasu, ani jeho odloženie či presunutie na iné dejisko.

ŠK Slovan bol vždy orientovaný v prospech fanúšikov a vždy poskytol súperovi minimálne päť percent z kapacity štadióna. V zápasoch konajúcich sa na Pasienkoch, a to aj počas tých, ktoré boli označené za rizikové, sme súperovi poskytovali viac než 8 percent kapacity štadióna, a to vždy aj klubu FC Spartak Trnava.

Dnešný záver z bezpečnostnej porady nebol mierený voči klubu Spartak Trnava ani voči fanúšikom. Ako sme však už spomenuli, najdôležitejšie je zaistiť bezpečnosť všetkým účastníkom podujatia.

Stanovisko ÚLK (Únia ligových klubov)

Po bezpečnostnej porade k zápasu 21. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava Únia ligových klubov, ako riadiaca organizácia Fortuna ligy, intenzívne komunikuje s oboma klubmi, ale aj všetkými ďalšími zainteresovanými subjektmi.

Informácia o počte ponúknutých lístkov do sektoru hostí nám zatiaľ nebola oficiálne potvrdená zo strany organizátora stretnutia. Máme iba sprostredkované informácie zo spomenutej bezpečnostnej porady, na ktorej bolo toto opatrenie prezentované s dôrazom na zaistenie bezpečnosti pri organizácii predmetného stretnutia.

Momentálne očakávame stanovisko organizátora zápasu ŠK Slovan Bratislava k navrhovanému opatreniu aj s jeho riadnym odôvodnením a následne sa ním budeme zaoberať.

Zároveň sme sa dohodli na rokovaní so zástupcami SFZ a jeho odbornými komisiami, predovšetkým Komisiou pre štadióny a ihriská (KŠI SFZ), aby sme sa oboznámili s aktuálnym stavom prebiehajúcej certifikácie Národného futbalového štadióna.

Tento proces sa začal ešte na konci minulého roka, preto predpokladáme, že všetky zúčastnené strany mali dostatok informácií pre jeho úspešné zvládnutie. Toto stretnutie sa uskutoční v pondelok 25. 2. 2019.

Priamo na bezpečnostnej porade sa dohodlo ďalšie rokovanie všetkých zúčastnených, na ktorom sa bude reagovať na aktuálny vývoj s ohľadom na zabezpečenie bezproblémovej organizácie stretnutia. Toto rokovanie sa aj za účasti zástupcu ÚLK uskutoční v utorok 26. 2. 2019.

Pevne veríme, že oba kluby vyvinú maximálne úsilie, aby sa zápas 21. kola odohral v pôvodne stanovenom termíne a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Inzercia - Tlačové správy

1. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant
  2. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci
  3. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky
  4. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov?
  5. Rýchlejšie doma. Už čoskoro.
  6. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji
  7. Volkswagen Passat: pár detailov, veľký výsledok
  8. „Vytvoriť miesto, ktoré si ľudia zamilujú, je vždy radosť“
  9. Život je len jeden: Máte ten svoj poistený správne?
  10. Luxusný hybrid za 22 900 eur. Nadpriemerný už v základnej výbave
  1. Emília Jányová Lopušníková: Nebojte sa, updatujte sa!
  2. Tieto signály prezradia nesprávne zateplenie strechy
  3. Aj s SUV môžete jazdiť ekologicky a ekonomicky
  4. Rýchlejšie doma. Už čoskoro.
  5. V Žiari nad Hronom a okolí budete môcť využívať rýchly internet
  6. Zvolen a jeho okolie bude mať k dispozícii nový optický internet
  7. V Turčianskej kotline sa zavádza najmodernejšia optická sieť
  8. Preradiť na vyššiu rýchlosť budete môcť už aj v okolí Topoľčian
  9. Na Myjave sa zavádza najrýchlejší internet na trhu
  10. Kotrčiná Lúčka a Rajec sa budú môcť tešiť z nového internetu
  1. Luxusný hybrid za 22 900 eur. Nadpriemerný už v základnej výbave 18 595
  2. Vyrába koláče pre celiatikov. Najobľúbenejšie zákusky prekvapia 15 612
  3. Čo všetko dnes majú deti v mobiloch? Boli by ste prekvapení 15 428
  4. Zanzibar: Čo treba vidieť v africkom raji 11 421
  5. Čo na aute vymyslela žena a čo výrobca telefónov? 10 872
  6. Vysokoškoláci zarobia už o 587 eur viac ako stredoškoláci 7 949
  7. Týmto trikom sa dajú v aute umiestniť tri autosedačky 7 685
  8. Netradičná dovolenka? Plavba Stredomorím aj s letenkami v cene 7 243
  9. Na hrúbke záleží. Aj dva centimetre rozhodujú 7 098
  10. 5 rád Ľudmily Kolesárovej, ako napísať projekt a získať grant 6 882

Téma: Futbal

Pozrite si tiež články z hlavnej témy Futbal  na sport.sme.sk

Hlavné správy z SME | MY Trnava - aktuálne správy

Úspešná policajná akcia, mladík prechovával stovky dávok drog

Pre podozrenie z drogovej trestnej činnosti vykonala polícia domovú prehliadku i prehliadku osobného auta.

Miesto, kde našli Jána.

Regionálny futbal: Zavar s vysokým víťazstvom, sedem červených kariet v ôsmej lige

Podrobný prehľad futbalového diania od III. po VIII. futbalovú ligu.

Zomrel významný piešťanský lekár, bol i držiteľom medaile Dérera

Vo veku nedožitých 67 rokov zomrel bývalý štátny tajomník ministerstva zdravotníctva, piešťanský lekár - ortopéd Peter Ottinger.

Zomrel významný piešťanský lekár Peter Ottinger.

Krematórium v Bučanoch nechcú, boja sa o životné prostredie

Navrhovateľka vo svojom zámere podľa starostu Rastislava Kurinca zabudla na 17 ľudí, ktorí žijú len 45 metrov od plánovaného zariadenia, ako aj na chránené vtáčie územie.

ilustračné foto

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

AKTUALIZOVANÉ

FK Pohronie sa otriasa. V klube končia obaja tréneri

Pohronie má problémy nielen s výsledkami.

Dedina sa bavila. Podávali tri druhy guľášu

Bývalá hutnícka dedina má za sebou XII. ročník Dňa obce.

Košele i paplóny boli v minulosti kvalitnejšie ako dnes, tvrdí bývalá pracovníčka legendárnej fabriky

Deň otvorených dverí v Zornici využili aj bývalí zamestnanci. Spomínali na to, kde všade pracovali, aj na to, čo všetko vyrábali. Jeden z mála mužov v kolektíve sa zamyslel aj nad tým, ako bolo v halách horúco počas teplých letných dní. Ako to riešili?

Je isté, že práca na nočné zmeny škodí zdraviu, tvrdí psychiater

Kým v Európskej únii pracuje na nočné zmeny v priemere len šesť percent ľudí, na Slovensku pracuje aj v noci takmer trikrát viac ľudí.

Vybrali SME

Už ste čítali?