Piatok, 24. január, 2020 | Meniny má Timotej

Slovan reaguje: Trnava píše nepravdy, zápas sa odohrá na Tehelnom poli

Stanoviská oboch klubov i ÚLK.

Národný futbalový štadión.Národný futbalový štadión.(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA. Únia ligových klubov (ÚLK), z pozície riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže, verí, že Slovan Bratislava aj Spartak Trnava vyvinú maximálne úsilie, aby sa ich vzájomné stretnutie v rámci 21. kola Fortuna ligy uskutočnilo v pôvodne stanovenom termíne 3. marca a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Zástupcovia ÚLK to uviedli v stanovisku, ktoré v piatok uverejnil na oficiálnej internetovej stránke Fortuna ligy.

Trnavčania v piatok vyhlásili, že za súčasných podmienok odmietajú zápas odohrať v pôvodne naplánovanom termíne na bratislavskom Tehelnom poli.

Štadión podľa zástupcov Spartaka nie je skolaudovaný a ani stopercentne dostavaný. Slovan okrem toho odmietol hosťom poskytnúť toľko vstupeniek, na ktoré majú právo podľa pravidiel.

Článok pokračuje pod video reklamou

Stanovisko FC Spartak Trnava

Na základe záverov z bezpečnostnej porady konanej dňa 22.02.2019 v Bratislave k zápasu 21. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava, ktorý sa uskutoční 03.03.2019 o 18.00 na Tehelnom poli, si dovoľujeme reagovať v nasledovných bodoch:

Organizátorom zápasu nám bolo ponúknutých 400 ks vstupeniek do sektoru hostí, čo je menej ako 2% z aktuálnej kapacity štadióna. Pre náš klub je toto neakceptovateľné a neodôvodnené a striktne žiadame o navýšenie vstupeniek do sektoru hostí pre našich fanúšikov na 5%, čo je cca 1100 vstupeniek.

Presne tak, ako nám to určuje Rozpis SFZ 2018/2019, čl. 6 Infraštruktúra štadiónov, písmeno „i“.

Podľa našich informácii nie je nový štadión na Tehelnom poli skolaudovaný, dokonca do dočasného užívania je odovzdaná iba jedna, a to hlavná tribúna, ostatné nie, čo je absolútne v rozpore, aby sa tam hral majstrovský zápas.

Prečítajte si tiež: Trnava odmieta hrať na Tehelnom poli, je ochotná kontaktovať aj UEFA Čítajte

Nehovoriac o ďalších nedostatkoch, ktoré sú absolútne v rozpore s Komisiou pre štadióny a ihriská SFZ, ale i Rozpisom SFZ 2018/2019 a Rozpisom ÚLK 2018/2019.

Na základe vyššie uvedeného bodu 2 odmietame odohrať takýto rizikový zápas na stavenisku a to najmä z hľadiska bezpečnosti všetkých aktérov, ale hlavne našich hráčov, realizačného tímu a fanúšikov.

Ak nebudeme mať relevantnú záruku, že štadión spĺňa všetky potrebné kritériá pre odohratie tohto zápasu, odmietame na zápas nastúpiť, resp. sme ochotní súhlasiť s jeho odložením a odohratí až po tom, čo štadión bude spĺňať všetky potrebné kritériá k jeho odohratiu.

Ako ďalšiu z možností ho navrhujeme odohrať v pôvodnom termíne na štadióne na Pasienkoch.

Po spomínanej bezpečnostnej porade mali zástupcovia nášho klubu eminentný záujem si ísť pozrieť priestory štadióna na Tehelnom poli a hlavne sektor hostí. Toto im však bolo zamietnuté, rovnako aj delegátovi zápasu p. Košičárovi s odôvodnením, že štadión je ešte stavba a nie je tam možný pohyb cudzích osôb.

Toto považujeme za neprípustné, zvlášť ak sme na fotografiách videli priestory sektoru hostí na poschodí s dočasným pletivom, ktoré je absolútne nevyhovujúce.

V prípade, že sa našimi vyššie uvedenými námietkami nebude organizátor a príslušné riadiace orgány zaoberať, budeme o situácii informovať UEFA. Nie je totiž možné hrať zápas na stavenisku a hazardovať s bezpečnosťou a zdravím všetkých aktérov.

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava

Na bezpečnostnej porade bolo Spartaku Trnava ponúknutých 400 vstupeniek do sektora hostí z dôvodu, že stav sektoru hostí z dneška neumožňuje z bezpečnostných dôvodov poskytnúť viac vstupeniek.

Prioritou klubu je zaistiť bezpečnosť pre všetkých fanúšikov, a to tých v sektore hostí i fanúšikov na celom štadióne.

Prečítajte si tiež: Kmotrík: Na Národnom futbalovom štadióne sa odohrá európsky Superpohár Čítajte

Vyvraciame nepravdivé informácie zo strany FC Spartak Trnava o aktuálnom stave štadióna. Štadión má právoplatné rozhodnutie o predčasnom užívaní v súlade s legislatívou SR.

Odmietame tvrdenia o tom, že by mala byť akokoľvek ohrozená bezpečnosť hráčov či fanúšikov. Určite teda nie je ohrozené konanie zápasu, ani jeho odloženie či presunutie na iné dejisko.

ŠK Slovan bol vždy orientovaný v prospech fanúšikov a vždy poskytol súperovi minimálne päť percent z kapacity štadióna. V zápasoch konajúcich sa na Pasienkoch, a to aj počas tých, ktoré boli označené za rizikové, sme súperovi poskytovali viac než 8 percent kapacity štadióna, a to vždy aj klubu FC Spartak Trnava.

Dnešný záver z bezpečnostnej porady nebol mierený voči klubu Spartak Trnava ani voči fanúšikom. Ako sme však už spomenuli, najdôležitejšie je zaistiť bezpečnosť všetkým účastníkom podujatia.

Stanovisko ÚLK (Únia ligových klubov)

Po bezpečnostnej porade k zápasu 21. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava Únia ligových klubov, ako riadiaca organizácia Fortuna ligy, intenzívne komunikuje s oboma klubmi, ale aj všetkými ďalšími zainteresovanými subjektmi.

Informácia o počte ponúknutých lístkov do sektoru hostí nám zatiaľ nebola oficiálne potvrdená zo strany organizátora stretnutia. Máme iba sprostredkované informácie zo spomenutej bezpečnostnej porady, na ktorej bolo toto opatrenie prezentované s dôrazom na zaistenie bezpečnosti pri organizácii predmetného stretnutia.

Momentálne očakávame stanovisko organizátora zápasu ŠK Slovan Bratislava k navrhovanému opatreniu aj s jeho riadnym odôvodnením a následne sa ním budeme zaoberať.

Zároveň sme sa dohodli na rokovaní so zástupcami SFZ a jeho odbornými komisiami, predovšetkým Komisiou pre štadióny a ihriská (KŠI SFZ), aby sme sa oboznámili s aktuálnym stavom prebiehajúcej certifikácie Národného futbalového štadióna.

Tento proces sa začal ešte na konci minulého roka, preto predpokladáme, že všetky zúčastnené strany mali dostatok informácií pre jeho úspešné zvládnutie. Toto stretnutie sa uskutoční v pondelok 25. 2. 2019.

Priamo na bezpečnostnej porade sa dohodlo ďalšie rokovanie všetkých zúčastnených, na ktorom sa bude reagovať na aktuálny vývoj s ohľadom na zabezpečenie bezproblémovej organizácie stretnutia. Toto rokovanie sa aj za účasti zástupcu ÚLK uskutoční v utorok 26. 2. 2019.

Pevne veríme, že oba kluby vyvinú maximálne úsilie, aby sa zápas 21. kola odohral v pôvodne stanovenom termíne a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  3. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  4. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny
  5. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy
  6. Ako budeme jesť v roku 2020? Letí výstrednosť aj ekológia
  7. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých
  8. Viete, prečo sú dôležité ekologické predajne?
  9. Prichádza nová doba: firmy, ktoré riešia spoločenské problémy
  10. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je?
  1. Zimná dovolenka: Doprajte si slnko a pohodu v Egypte
  2. Košičan Erik Ňarjaš vyzve do tanca parlament!
  3. Úrazy v zimnom období sú častou príčinou práceneschopnosti
  4. OMV otvára novú čerpaciu stanicu v Liptovskom Mikuláši
  5. Stredné školy: Kam a kedy poslať prihlášku?
  6. Rádio Košice počúva každý tretí Košičan
  7. Fixný výnos teraz až do 8 % ročne
  8. Šperk, ktorý sa neodkladá do šperkovnice
  9. Hlavným partnerom súťaže Podnikateľka Slovenska sa stala BILLA
  10. Kúpeľný park Kováčová spustil predaj nových pozemkov
  1. Tipy, kam so školákmi na dovolenku cez jarné prázdniny 17 461
  2. First moment Turecko: Deväť hotelov len pre dospelých 12 208
  3. Na otočku či pár dní. Tieto výlety za hranice zvládnete hocikedy 10 457
  4. Slovenský magazín čítajú v 83 krajinách sveta. Viete, o čom je? 10 259
  5. Takto by ste sa mali správať v horách, radí horský záchranár 9 367
  6. Tipy od sprievodkyne: Magický Marakéš vás očarí svojimi vôňami 7 358
  7. Obraz, ktorý chceli komunisti do každého bytu, ide na kreditky 7 306
  8. Miesta na Slovensku, o ktorých ste možno nevedeli 6 995
  9. Keď okolo neho kráčali, vždy spal. Čo prežívajú zachránení 6 925
  10. Vydávajú tých, ktorých sa iní báli. Vydavateľstvo Absynt 6 921

Téma: Futbal

Prečítajte si aj ďalšie články k téme
Pozrite si tiež články z hlavnej témy  Futbal  na sport.sme.sk

Hlavné správy z Správy Trnava - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trnava

Jozef Vajda: Film Sviňa by mali vidieť všetci, ktorí plánujú ísť voliť

Už 6. februára sa do kín dostane nový slovenský film Sviňa. Vznikol na základe rovnomenného knižného bestselleru Arpáda Soltésza. Réžiu, produkciu a scenár zastrešili Mariana Čengel Solčanská a Rudolf Biermann.

Skrížený kamión. Nehoda na D1 zastavila premávku

Nehoda sa stala na diaľnici D1 medzi Trnavou a Bratislavou.

Auto skončilo na streche, premávku riadi polícia

Dopravná nehoda sa stala pred malou chvíľou na ceste medzi Trnavou a Šelpicami.

Chrípka zatvorila v kraji viacero materských a základných škôl

V Trnavskom kraji zaevidovali nárast chorobnosti najmä u detí.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

SAD Zvolen ruší pre spor s krajom všetky prímestské spoje

Výnimkou budú len linky, ktoré SAD Zvolen prevádzkuje na základe osobitných zmlúv.

Aktualizované 17.40

SAD odkázala, že od soboty nebude premávať na prímestských linkách

Dopravca zrušením spojov reaguje na spor s krajom. Kraj verí, že sa ešte dohodnú.

Zastavila čas v čadčianskej stanici: Bála som sa, že niekto zavolá políciu za obnažovanie

Autorka pozoruhodných fotografií hovorí, že zachytávať chce krásu i nekrásu a umením potrebuje existovať.

Vybrali SME

Už ste čítali?