Pondelok, 18. marec, 2019 | Meniny má Eduard

Slovan reaguje: Trnava píše nepravdy, zápas sa odohrá na Tehelnom poli

Stanoviská oboch klubov i ÚLK.

Národný futbalový štadión.Národný futbalový štadión.(Zdroj: TASR)

BRATISLAVA. Únia ligových klubov (ÚLK), z pozície riadiaceho orgánu najvyššej slovenskej súťaže, verí, že Slovan Bratislava aj Spartak Trnava vyvinú maximálne úsilie, aby sa ich vzájomné stretnutie v rámci 21. kola Fortuna ligy uskutočnilo v pôvodne stanovenom termíne 3. marca a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Zástupcovia ÚLK to uviedli v stanovisku, ktoré v piatok uverejnil na oficiálnej internetovej stránke Fortuna ligy.

Trnavčania v piatok vyhlásili, že za súčasných podmienok odmietajú zápas odohrať v pôvodne naplánovanom termíne na bratislavskom Tehelnom poli.

Štadión podľa zástupcov Spartaka nie je skolaudovaný a ani stopercentne dostavaný. Slovan okrem toho odmietol hosťom poskytnúť toľko vstupeniek, na ktoré majú právo podľa pravidiel.

Stanovisko FC Spartak Trnava

Na základe záverov z bezpečnostnej porady konanej dňa 22.02.2019 v Bratislave k zápasu 21. kola Fortuna ligy medzi ŠK Slovan Bratislava – FC Spartak Trnava, ktorý sa uskutoční 03.03.2019 o 18.00 na Tehelnom poli, si dovoľujeme reagovať v nasledovných bodoch:

Organizátorom zápasu nám bolo ponúknutých 400 ks vstupeniek do sektoru hostí, čo je menej ako 2% z aktuálnej kapacity štadióna. Pre náš klub je toto neakceptovateľné a neodôvodnené a striktne žiadame o navýšenie vstupeniek do sektoru hostí pre našich fanúšikov na 5%, čo je cca 1100 vstupeniek.

Presne tak, ako nám to určuje Rozpis SFZ 2018/2019, čl. 6 Infraštruktúra štadiónov, písmeno „i“.

Podľa našich informácii nie je nový štadión na Tehelnom poli skolaudovaný, dokonca do dočasného užívania je odovzdaná iba jedna, a to hlavná tribúna, ostatné nie, čo je absolútne v rozpore, aby sa tam hral majstrovský zápas.

Prečítajte si tiež: Trnava odmieta hrať na Tehelnom poli, je ochotná kontaktovať aj UEFA

Nehovoriac o ďalších nedostatkoch, ktoré sú absolútne v rozpore s Komisiou pre štadióny a ihriská SFZ, ale i Rozpisom SFZ 2018/2019 a Rozpisom ÚLK 2018/2019.

Na základe vyššie uvedeného bodu 2 odmietame odohrať takýto rizikový zápas na stavenisku a to najmä z hľadiska bezpečnosti všetkých aktérov, ale hlavne našich hráčov, realizačného tímu a fanúšikov.

Ak nebudeme mať relevantnú záruku, že štadión spĺňa všetky potrebné kritériá pre odohratie tohto zápasu, odmietame na zápas nastúpiť, resp. sme ochotní súhlasiť s jeho odložením a odohratí až po tom, čo štadión bude spĺňať všetky potrebné kritériá k jeho odohratiu.

Ako ďalšiu z možností ho navrhujeme odohrať v pôvodnom termíne na štadióne na Pasienkoch.

Po spomínanej bezpečnostnej porade mali zástupcovia nášho klubu eminentný záujem si ísť pozrieť priestory štadióna na Tehelnom poli a hlavne sektor hostí. Toto im však bolo zamietnuté, rovnako aj delegátovi zápasu p. Košičárovi s odôvodnením, že štadión je ešte stavba a nie je tam možný pohyb cudzích osôb.

Toto považujeme za neprípustné, zvlášť ak sme na fotografiách videli priestory sektoru hostí na poschodí s dočasným pletivom, ktoré je absolútne nevyhovujúce.

V prípade, že sa našimi vyššie uvedenými námietkami nebude organizátor a príslušné riadiace orgány zaoberať, budeme o situácii informovať UEFA. Nie je totiž možné hrať zápas na stavenisku a hazardovať s bezpečnosťou a zdravím všetkých aktérov.

Stanovisko ŠK Slovan Bratislava

Na bezpečnostnej porade bolo Spartaku Trnava ponúknutých 400 vstupeniek do sektora hostí z dôvodu, že stav sektoru hostí z dneška neumožňuje z bezpečnostných dôvodov poskytnúť viac vstupeniek.

Prioritou klubu je zaistiť bezpečnosť pre všetkých fanúšikov, a to tých v sektore hostí i fanúšikov na celom štadióne.

Prečítajte si tiež: Kmotrík: Na Národnom futbalovom štadióne sa odohrá európsky Superpohár

Vyvraciame nepravdivé informácie zo strany FC Spartak Trnava o aktuálnom stave štadióna. Štadión má právoplatné rozhodnutie o predčasnom užívaní v súlade s legislatívou SR.

Odmietame tvrdenia o tom, že by mala byť akokoľvek ohrozená bezpečnosť hráčov či fanúšikov. Určite teda nie je ohrozené konanie zápasu, ani jeho odloženie či presunutie na iné dejisko.

ŠK Slovan bol vždy orientovaný v prospech fanúšikov a vždy poskytol súperovi minimálne päť percent z kapacity štadióna. V zápasoch konajúcich sa na Pasienkoch, a to aj počas tých, ktoré boli označené za rizikové, sme súperovi poskytovali viac než 8 percent kapacity štadióna, a to vždy aj klubu FC Spartak Trnava.

Dnešný záver z bezpečnostnej porady nebol mierený voči klubu Spartak Trnava ani voči fanúšikom. Ako sme však už spomenuli, najdôležitejšie je zaistiť bezpečnosť všetkým účastníkom podujatia.

Stanovisko ÚLK (Únia ligových klubov)

Po bezpečnostnej porade k zápasu 21. kola Fortuna ligy ŠK Slovan Bratislava - FC Spartak Trnava Únia ligových klubov, ako riadiaca organizácia Fortuna ligy, intenzívne komunikuje s oboma klubmi, ale aj všetkými ďalšími zainteresovanými subjektmi.

Informácia o počte ponúknutých lístkov do sektoru hostí nám zatiaľ nebola oficiálne potvrdená zo strany organizátora stretnutia. Máme iba sprostredkované informácie zo spomenutej bezpečnostnej porady, na ktorej bolo toto opatrenie prezentované s dôrazom na zaistenie bezpečnosti pri organizácii predmetného stretnutia.

Momentálne očakávame stanovisko organizátora zápasu ŠK Slovan Bratislava k navrhovanému opatreniu aj s jeho riadnym odôvodnením a následne sa ním budeme zaoberať.

Zároveň sme sa dohodli na rokovaní so zástupcami SFZ a jeho odbornými komisiami, predovšetkým Komisiou pre štadióny a ihriská (KŠI SFZ), aby sme sa oboznámili s aktuálnym stavom prebiehajúcej certifikácie Národného futbalového štadióna.

Tento proces sa začal ešte na konci minulého roka, preto predpokladáme, že všetky zúčastnené strany mali dostatok informácií pre jeho úspešné zvládnutie. Toto stretnutie sa uskutoční v pondelok 25. 2. 2019.

Priamo na bezpečnostnej porade sa dohodlo ďalšie rokovanie všetkých zúčastnených, na ktorom sa bude reagovať na aktuálny vývoj s ohľadom na zabezpečenie bezproblémovej organizácie stretnutia. Toto rokovanie sa aj za účasti zástupcu ÚLK uskutoční v utorok 26. 2. 2019.

Pevne veríme, že oba kluby vyvinú maximálne úsilie, aby sa zápas 21. kola odohral v pôvodne stanovenom termíne a v podmienkach garantujúcich maximálnu bezpečnosť pre aktérov stretnutia a všetkých divákov.

Inzercia - Tlačové správy

1. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť
  2. Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka
  3. Obľúbené Tunisko sa vracia do ponuky dovoleniek na rok 2019
  4. Máte pri čítaní „krátke ruky“? Vitajte vo svete štyridsiatnikov
  5. Test LG OLED B8: špičkový 4K televízor za cenu, akú ste nečakali
  6. Netradičná dovolenka? Plavba Stredomorím aj s letenkami v cene
  7. Ako veľmi eko sa dá byť vo firme s 2 300 zamestnancami?
  8. Príspevok až 1750 € môžu získať záujemcovia o solárne kolektory
  9. Prievidzská firma je malý zázrak. Uznáva ju americké letectvo
  10. Reportáž: Boli sme pri krste novej lode Costa Venezia
  1. Alori: upratujte efektívne a bez námahy
  2. Gansberg Koliba - Housing as a symbol of success
  3. Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka
  4. V Tescu vlani zákazníci nakúpili až 700 miliónov sl. potravín
  5. Obľúbené Tunisko sa vracia do ponuky dovoleniek na rok 2019
  6. Máte pri čítaní „krátke ruky“? Vitajte vo svete štyridsiatnikov
  7. OMV ponúka kávu so sebou aj do opakovane použiteľných pohárov
  8. Pojistným podvodům při nehodě zabráníte s kamerou MiVue 733 WiFi
  9. Test LG OLED B8: špičkový 4K televízor za cenu, akú ste nečakali
  10. Resco rozdelí medzi zamestnancov milión eur!
  1. Prievidzská firma je malý zázrak. Uznáva ju americké letectvo 32 838
  2. Premýšľate o aute do 10 000 eur? Poradíme vám, ako nenaletieť 23 645
  3. Slovensko čaká najdôležitejšie politické rozhodnutie roka 21 766
  4. Netradičná dovolenka? Plavba Stredomorím aj s letenkami v cene 19 608
  5. Test LG OLED B8: špičkový 4K televízor za cenu, akú ste nečakali 14 075
  6. Obľúbené Tunisko sa vracia do ponuky dovoleniek na rok 2019 11 330
  7. Ako veľmi eko sa dá byť vo firme s 2 300 zamestnancami? 6 610
  8. Príspevok až 1750 € môžu získať záujemcovia o solárne kolektory 5 552
  9. Máte pri čítaní „krátke ruky“? Vitajte vo svete štyridsiatnikov 5 272
  10. Pripravte sa na jar - bude tu skôr, než poviete rebarbora 4 343

Téma: Futbal

Pozrite si tiež články z hlavnej témy Futbal  na sport.sme.sk

Hlavné správy z MY Trnava

Kaufland otvorí zmodernizovanú predajňu v Trnave

Prevádzka prešla rekonštrukciou, ktorá myslí na zákazníkov. Svoje brány otvorí 25. marca.

Komisia mužovi v Trnave nedovolila voliť, obrátil sa na políciu

Komisia neumožnila mužovi voliť s vysvetlením, že v ten deň už raz volil.

Prezidentské voľby 2019

Malým Dobrofestom si pripomenú Johna Dopyeru, vynálezcu gitary dobro

Koncert bude tiež spomienkou na Dobrofest, ktorý bol po roku 1992 najväčším hudobným podujatím v Trnave, dnes však už neexistuje.

Jazz Band Ball Orchestra a Marcin Dyjak.

Kraj hľadá desiatky riaditeľov, niektorým končí funkčné obdobie, iných odvolali

Riaditeľom stredných škôl sa končí päťročné funkčné obdobie, riaditeľov ďalších inštitúcií odvolali krajskí poslanci.

Žiadosti sa podávajú na mestských alebo okresných úradoch podľa miesta a charakteru stavby, stanovené sú aj termíny.

Mestské zastupiteľstvo sa zíde mimoriadne, dôvodom sú miliónové žiadosti o eurofondy

Trnava má pripravené projekty, na ktoré bude žiadať z európskych fondov viac ako dva milióny eur.

Trnavská radnica

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Nezvestnú Danielu, matku troch detí, našli v Oravskej priehrade

Dnes sa pri lodenici na Nábreží priehrady zišlo približne sto dobrovoľníkov. Prišli hľadať Rabčanku, podarilo sa im to za pol hodinu.

Známe obchodné centrum v Prievidzi museli evakuovať, došlo v ňom k požiaru (+FOTO)

V priestoroch toalety v obchodnom centre na Nábrežnej ulici v Prievidzi v nedeľu popoludní horelo.

Prezidentské voľby 2019

Ako dopadli prezidentské voľby v Trenčíne a okolí?

Pozrite si kompletné výsledky prezidentských volieb v Trenčíne a okolí. Ktorý kandidát mal najviac hlasov? Kto zabojuje o post prezidenta v 2. kole?

Komisia v púchovskom okrese chodila s urnou autom s nálepkami ĽSNS

Vozidlo bolo vyzdobené nálepkami Kotlebovej strany.

Vybrali SME

Už ste čítali?