TRNAVA. K jesennému obdobiu patria na dedinách neodmysliteľne zabíjačky. Udalosť, pri ktorej sa zíde celá rodina a popri príprave mäsa a mäsových výrobkov na celú zimu sa ľudia zabávajú a popíjajú, však pozná veľa Trnavčanov len z rozprávania alebo televíznych obrazoviek.

Zmeniť sa to však môže už v sobotu 14. októbra, kedy si atmosféru pravej, ľudovej, slovenskej zabíjačky budú môcť užiť všetci, ktorí medzi 10. a 22. hodinou prídu do Amfik Café v Mestskom amfiteátri v Trnave.
„Srdečne pozývame všetkých na ochutnávku tradičných zabíjačkových špecialít ako klobások, jaterníc, krvavničiek, čerstvo vytopenej masti spolu s oškvarkami, krvavej kaše alebo tlačenky. Osvojte si heslo „V sobotu nevarím!“ a príďte si pochutnať k nám,“ hovorí Igor Pösinger, konateľ spoločnosti, ktorá Amfik Café prevádzkuje.

Obávať sa podľa neho nemusíte ani nepriaznivého počasia, priestor je celý zastrešený a ani vy, ani certifikovaný mäsiar, ktorý bude mäso spracovávať, určite nezmoknete.
Mäso, ktoré sa bude pod jeho šikovnými rukami premieňať na kulinárske lahôdky pochádza pritom výlučne z regionálneho chovu z okolia Trnavy, ak sa bojíte, že na vás nezvýši, výrobky si objednajte dopredu na telefónnom čísle 0911 664 083.


