San Lorenzo: Reštaurácia na Vajanského ulici nesie meno patróna kuchárov

Široký výber slovenských špecialít, poctivé suroviny a overené recepty. Reštaurácia San Lorenzo na Vajanského ulici v Trnave je otvorená pomerne krátko, no našla si už množstvo priaznivcov. Nazrite spolu s nami priamo do jej kuchyne, rozprávali sme sa s majiteľom Martinom Hodulíkom.

Reštaurácia San Lorenzo na Vajanského ulici v Trnave.Reštaurácia San Lorenzo na Vajanského ulici v Trnave.

San Lorenzo nie je úplne typický názov reštaurácie, ktorá ponúka prevažne slovenské špeciality. Ako vznikol?

- S touto myšlienkou prišiel kaplán zo Smoleníc, ktorý obľubuje dobrú kuchyňu. Na otázku, ako by sa mala nazývať naša reštaurácia odpovedal, že určite podľa Svätého Vavrinca, ktorý je patrónom všetkých kuchárov.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Keďže tento patrón pochádzal zo Španielska, rozhodli sme sa reštauráciu pomenovať podľa neho, v španielskom jazyku.

Čím je vaša kuchyňa taká výnimočná, že si aj za krátky čas dokázala nájsť mnoho verných zákazníkov? Najedia sa u vás aj celiatici?

SkryťVypnúť reklamu

- Ponúkame široký výber slovenských špecialít, naozaj vo vysokej kvalite. Máme skutočne výnimočnú kuchárku, ktorá čerpá zo svojich bohatých, dlhoročných skúseností. Jedálny lístok zostavuje z poctivých slovenských potravín a jedlá zahusťuje kukuričným škrobom.

Takže odpoveď na druhú časť otázky je áno, z nášho menu si vyberú aj celiatici, pre ktorých dokonca pripravujeme špeciálne niektoré jedlá.

Z koľkých jedál si môžu ľudia vyberať v rámci denného obedového či raňajkového menu? Nájdu tu zákazníci aj výber šalátov či nápojov?

- Na obed ponúkame štyri až päť druhov jedál, ktoré pozostávajú z polievky, hlavného jedla, šalátu a k tomuto menu podávame malý dezert a nápoj zdarma. Samozrejme, v ponuke máme aj rôzne ďalšie studené a teplé nápoje, z ktorých si môžu záujemcovia vyberať.

SkryťVypnúť reklamu

Na raňajky je to napríklad veľmi chutný hemendex či croissant so zeleným čajom alebo voňavou kávou, ktoré zaručia úspešný začiatok pracovného dňa.

Ktoré jedlo je medzi Trnavčanmi najobľúbenejšie? Chystáte aj nejakú špecialitu na jarmok?

- Trnavčania preferujú okrem dobrého rezňa aj pečenú kačicu s kapustou a lokšami. Týmto všetkých hladných zákazníkov pozývame na pečenú kačicu, ktorá bude podávaná počas jarmočného menu okrem iných špecialít. Počas trnavského jarmoku budeme mať otvorené v piatok 8. septembra až do 22. hodiny.

Štandardne mávate otvorené od 8. do 15. hodiny. Uvažujete do budúcnosti o rozšírení otváracích hodín?

- Do budúcna plánujeme otvorenie reštaurácie aj v poobedňajších hodinách, kde plánujeme rozšíriť ponuku jedál o rôzne, aj zahraničné špeciality. Toto je spojené so zamestnaním ďalšieho kuchára, ktorí sú v tejto dobe veľmi „úzkoprofilovým tovarom“.

SkryťVypnúť reklamu

Aká je kapacita reštaurácie? Viete zorganizovať aj svadby či oslavy?

- Reštaurácia San Lorenzo má kapacitu sto ľudí, pre ktorých môžeme samozrejme pripraviť rôzne oslavy, narodeninové párty, svadby, promócie a iné spoločenské udalosti.

San Lorenzo Restaurant and Caffe nájdete na Vajanského 22 v Trnave, v priestoroch bývalej čínskej reštaurácie. Otvorené je od pondelka do piatku od 8:00 do 15:00.

Pre rozvoz jedál volajte 033/558 60 14. Dennú ponuku jedál nájdete na http://www.gastromenu.sk/ alebo na Facebooku.

SkryťVypnúť reklamu

Najčítanejšie na My Trnava

Komerčné články

  1. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  2. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  3. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  4. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  5. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže
  6. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna
  7. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky
  1. Slovenské naj na jednom mieste. Stačí lúštiť
  2. Nový rekord v politickom terore utvorili Červení Khméri
  3. Šéf nemocníc v Šaci Sabol: Nemôžeme byť spokojní s počtom roboti
  4. Chcete dokonalé zuby? Čo vám reklamy nepovedia
  5. Čo našli Strýco Filip a Miško Páleník v kuchyni Milana bez mapy?
  6. Pozitívne myslenie nie je všetko. Skutočnú silu nájdete inde
  7. Závod Carpathia v Prievidzi oslavuje jubileum
  8. Aká bytová architektúra dnes developerom predáva?
  1. Domácnosti pozor, od júla sa mení výpočet poplatkov za elektrinu 93 605
  2. Firmu rozbiehal po maturite. Dnes má obrat vyše pol milióna 20 889
  3. Kondičný tréner: Ubolený zo sedavého zamestnania? Toto pomôže 10 587
  4. Čo robí Portugalsko jedinečným? Jedenásť typických vecí a zvykov 8 459
  5. Tieto chyby pri investovaní vám bránia zhodnotiť majetok 5 680
  6. Inštruktorky sebaobrany: Najväčšia hrozba nie je cudzí muž v tme 5 450
  7. Pili sme pivo, ktoré sa nedá ochutnať nikde inde na svete 5 258
  8. Takto bude vyzerať nové námestie na začiatku Dúbravky 4 669
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu

Už ste čítali?

SkryťZatvoriť reklamu