Sobota, 24. október, 2020 | Meniny má KvetoslavaKrížovkyKrížovky

Mužom život komplikujú vajcia

Povolebné obdobie a babie leto na ulici zvádza k h

ľadaniu odľahčených anketových tém. Preto sme vyšli do ulíc Trnavy, aby sme s našimi respondentmi hľadali odpoveď na otázku, čo sa im mimoriadne podarilo, alebo nepodarilo pri príprave jedla v kuchyni. Prekvapila nás väčšia zhovorčivosť mužov.

Martin Pajtinka, vysokoškolák, Trnava

„S vareškou to veľmi neskúšam. Uvarím si iba sem tam voľačo, v prípade maximálnej núdze. Napríklad praženicu. Robím si ju iba pre seba a mne zvyčajne chutí. Myslím, že nie je ničím mimoriadna, ale taká normálna, klasická, vajca na olej - a ideme... V tomto smere je u nás oveľa šikovnejšia mama, preto varenie radšej nechávame na ňu. Jej sa vždy všetko podarí.“

Skryť Vypnúť reklamu

Daša z Partizánskeho, vysokoškoláčka

„Predtým, než som to vyskúšala prakticky, som si myslela, že varenie nikdy nebude moje hobby. Ale cez letné prázdniny som varila aj pre krstniatka. Veľmi im chutila šošovicová polievka. Lečo som skazila, prepočítala som sa s vajíčkami. Stála v ňom lyžica. V podstate to však nie je až také zlé. Teraz, keď som začiatočníčka, pridŕžam sa kuchárskych kníh a veľmi mi pomáhajú dobré rady od mamy, vďaka ktorým je varenie pre mňa jednoduchšie.“

Martin Baranovič, kuchár, Trnava

„Trafili ste, som vyučený kuchár, ale variť sa mi darí stále. Od malička som chcel byť kuchárom, aj som sa vyučil, momentálne nerobím, ale už sa mi čosi rysuje. Občas sa mi prihodí, keď robím prvýkrát nejakú špecialitu, že mi to celkom nevyjde. Nie, že by sa to nedalo zjesť, ale jedlo nesplní moje očakávanie, nie je až tak dobré. Najradšej robím mäsové jedlá, kde sa dá výborne využívať fantázia, najrôznejšie koreniny a prílohy.“

Skryť Vypnúť reklamu

Eva Drobná, učiteľka, Trnava

„Nuž bolo toho viac, čo sa nevydarilo, ale bolo veľa aj toho, čo sa vydarilo. Napríklad dobré lokše som urobila, boli mäkučké ako hodváb a okamžite zmizli zo stola. Mám výborný recept na zemiakové pagáčiky, sú trvanlivé a veľmi obľúbené medzi mojimi známymi. Aj chlebík je dobrý so zemiakmi. Oveľa úspešnejšia som však vo vydavateľskej činnosti nášho Občianskeho združenia kresťanských pedagógov...“

Pavol Široký, dôchodca, Trnava

„Čo sa mi fantasticky darí, to je pečená hus a moriak. Na to je treba špeciálny hlinený pekáč a veľmi dôležitá je nielen príprava, ale aj celý proces pečenia. Hydinu treba sledovať, v určitých časových intervaloch odoberať tuk a, samozrejme, nesmie sa prepiecť. Potom je to gurmánsky zážitok, zvlášť s červenou kapustou, lokšami alebo knedľou a k tomu troška červeného vínka. Absolútna rarita je pečienka, na tú treba dávať mimoriadny pozor, aby nestvrdla.“

Skryť Vypnúť reklamu

Peter Krištofík, žiak III. ZŠ, Trnava

„Zrovna dnes ráno som to domrvil. Nepodarili sa mi raňajky. Prihoreli mi vajíčka, lebo som pod ne nedal olej. Robím si ich na raňajky zvyčajne sám. Vezmem panvicu, nalejem do nej olej, nechám zohriať, potom tam dám salámu, a keď sa to trocha opraží, podľa chuti pridám vajíčka... A to je všetko. Miesto salámy môže byť aj slanina. Keď je bielko upečené dobiela, dám to na tanier, osolím a zjem. Niekedy varíme v sobotu s otcom guláš, alebo segedínsky guláš.“

- pe -

Nechajte si posielať prehľad najdôležitejších správ e-mailom

Inzercia - Tlačové správy

  1. Vitajte v postapokalyptickom svete
  2. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  3. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  4. LEN DNES: Zľava viac ako 50% na ročné predplatné týždenníkov MY
  5. NAŽIVO: Ako na koronu reagujú úspešné firmy? Sledujte #akonato
  6. NAŽIVO: Čo čaká ekonomiku? Sledujte #akonato konferenciu
  7. Kupujte originálne tonerové kazety HP
  8. Investície s fixným ročným výnosom od 6 % do 8 %
  9. Zaplatiť za kávu či obed pomocou správy v čete? Už čoskoro
  10. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár
  1. Tesco prináša zákazníkom potraviny za každých okolností
  2. Vedeli ste, že jablká majú svoj medzinárodný deň?
  3. Zostáva už len 7 dní na predloženie žiadosti o grant
  4. Svet môžeme zlepšiť dobrými skutkami
  5. O levočský „nanozázrak“ sa zaujíma európsky trh
  6. Najnovšie technológie a inovácie na Gemeri? Normálka
  7. Zlaďte vaše šperky s jeseňou
  8. Nové laboratórium ekonomického experimentálneho výskumu na EUBA
  9. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí
  10. 5 vecí, ktoré definujú prémiové bývanie
  1. Vyučujú školy informatiku dobre? Tieto patria medzi ukážkové 17 456
  2. Kam sa vybrať za jesennými výhľadmi? 14 794
  3. Na Slovensku pribúdajú nové bankomaty. Viete čo v nich vybavíte? 13 047
  4. Pravá strana Dunaja môže vďaka Inchebe získať novú tvár 12 023
  5. Ako pracujú horskí nosiči? Vstávajú ráno o štvrtej 11 892
  6. Pracujete v IT? Táto slovenská firma neustále prijíma ľudí 11 289
  7. Toto sú povolania budúcnosti. Niektoré prekvapili 10 488
  8. Ako vidia budúcnosť deti zo základných škôl? Budete prekvapení 9 738
  9. Korenie sexuálneho života po päťdesiatke. Tieto tipy vyskúšajte 9 630
  10. Jedlo v Bratislave: Tieto reštaurácie určite vyskúšajte 9 594
Skryť Vypnúť reklamu
Skryť Vypnúť reklamu

Hlavné správy z Správy Trnava - aktuálne spravodajstvo na dnes| MY Trnava

Za týždeň sa nemocnici vyliečilo 14 ľudí z ochorenia COVID-19, zomreli 4

Vo Fakultnej nemocnici (FN) Trnava je aktuálne hospitalizovaných 27 pacientov na COVID oddeleniach, pričom na umelú pľúcnu ventiláciu je napojených osem pacientov.

Testovanie na Covid-19.

Prišli sme neskoro, ferraty v Taliansku už pochoval sneh

Pohorie Brenta má čo ponúknuť. Zaistené cesty, neskutočné výhľady a množstvo zaujímavých trás. A žiadni ľudia. Napokon, kto by aj v takom počasí, ako my, chodil na hory.

Východ slnka v talianskej Brente.
Predlžujeme akciu o 24h

Ak nemôžete za novinami, noviny prídu k vám. Dnes to máte s 50% zľavou na celý rok

Akcia platí pre nových aj existujúcich predplatiteľov, ktorí si ho predĺžia.

Táto akcia platí len 24 hodín a nebude sa opakovať.

Vonkajšie terasy pred gastropodnikmi zostanú v prevádzke aj v zime

Mesto Trnava umožní prevádzku exteriérových terás reštaurácií, kaviarní a podobných podnikov aj v zimných mesiacoch.

Gastronómia prežíva ťažké časy.

Najčítanejšie články MyRegiony.sk

Na Liptove pribudol v piatok dosiaľ najvyšší počet infikovaných

Situácia sa začína zhoršovať už aj v okrese Ružomberok.

TMR zatvára strediská Jasná a Vysoké Tatry

V prípade priaznivého vývoja situácie na Slovensku by mohli znova otvoriť 6. novembra.

Ľudia stoja v radoch pred odbernými miestami

Odberové miestnosti sa otvorili o ôsmej hodine ráno.

Už ste čítali?